Koleksi pelbagai jenis resepi dari internet, buku masakan, pelbagai majalah masakan dan resepi keluarga untuk dikongsi bersama
Tuesday, March 31, 2009
Ayam Masak Kapitan
Bahan-bahan:
Bahan Kisar:
1 labu bawang besar
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
6- 7 biji Cili Merah
Sedikit lengkuas
Sedikit Serbuk Kunyit
Semua bahan di atas dikisar kecuali serbuk kunyit.
Bahan A:
Ayam - dipotong ikut suka
200 ml santan
50 ml susu cair
4 sudu besar air asam limau nipis
Garam, Gula
Cara Menyediakan:
Tumis bahan kisar hingga naik bau. Masukkan ayam dan gaul, biar hingga ayam empuk. Kemudian masukkan santan dan susu cair. Biarkan hingga mendidih. Masukkan garam, gula dan air asam limau tadi. Kacau sentiasa. Angkat dan hidangkan.
Sumber: Babybatriesyia
Labels:
Ayam
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete