Koleksi pelbagai jenis resepi dari internet, buku masakan, pelbagai majalah masakan dan resepi keluarga untuk dikongsi bersama
Tuesday, May 26, 2009
Kek Cawan
Bahan-bahan:
250 gm mentega
1 cawan gula
250 gm tepong gandum
4 biji telor
2 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil bicarbonate of soda
2 sudu kecil esen vanilla
4 sudu meja (tbsp) susu segar
Cara Menyediakan:
Putar mentega dengan gula hingga berkrim dan kembang.(creamy and fluffy).
Masukkan telor sebiji demi sebiji sambil diputar. Masukkan 2 sudu kecil esen vanilla, putar sebentar dan masukkan susu segar.
Ayak tepong tadi bersama baking powder dan baking soda supaya sebati. Masukkan tepung kedalam adunan mentega dan telur tadi. Putar hingga sebati.
Sediakan cawan kertas dan masukkan kedalam acuan muffin atau cupcake. Tuang adunan setengah mangkuk kertas sahaja dan sedia untuk dibakar.
Setelah masak, sejukkan dulu baru dihias dengan krim mentega kesukaan sendiri.
Sumber: Nigella Bites (AFC Channel)
Labels:
Cup Cake
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment